Reinigingsinstallaties

De reinigingsinstallaties die Van Leeuwen Techniek bouwt zijn altijd gebruiksvriendelijk en zuinig in water- en energieverbruik. Aan de hand van uw wensen installeren wij vaste of mobiele afnamestations. De drukken en capaciteiten afhankelijk van toepassing en u bepaald of de chemie centraal of decentraal toe gevoegd wordt. Wij zijn uniek door onze totaal ontzorging omdat wij een installatie compleet met leidingwerk bij u op locatie geïnstalleerd en in bedrijf gesteld afleveren. Na de levering is de installatie eenvoudig te onderhouden. 

Reininginstallatie2 (Large).JPG
Waterinstallatie (Large).JPG

Waterinstallaties

De waterinstallatie die van Leeuwen Techniek aanlegt worden ontworpen aan de hand van uw proces. Zo kan er gebruik gemaakt worden van hydrofoor-/ breekunits voor proceswater en plaatsen wij afsluiters, meters en pompen op de juiste plekken in de installatie. Wij maken veelal gebruik van foodsafe slangen om een schone en legionellavrije installatie af te leveren. 

Persluchtinstallaties

Van Leeuwen Techniek heeft veel ervaring met persluchtinstallaties. Wij leveren installaties met een goed toereikende capaciteit en voorzien van de juiste verzorgingscomponenten zodat uw productie optimaal en met zo min mogelijk onderhoud draait. Onze persluchtinstallatie kunnen machine voorzien van perslucht maar ook een productie met bijvoorbeeld verblaassystemen aansturen. De perslucht installaties worden compleet met leidingwerk bij u op locatie geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.


Persluchtbesturing
Hogedruk installaties (Large).JPG

Hogedrukinstallaties

Bij het ontwerpen en bouwen van een hogedrukinstalatie werkt van Leeuwen Techniek van achter naar voor. Wij bepalen eerst wat het doel van de installatie is en kiezen daarna voor de juiste pomp. Doordat wij zelf geen pompen bouwen kunnen wij u hierin onafhankelijk adviseren en daardoor gaan voor de beste oplossing. De leidingsystemen die wij daarbij toepassen zijn ook afhankelijk van de vraag. Tot 1.000 bar druk kunnen wij in geperste leiding uitvoeren, daardoor heeft u bij modificaties aan het leidingwerk een zeer korte downtime.

Procesinstallaties 

Van Leeuwen Techniek bouwt procesinstallaties voor verschillende industrieën. Afhankelijk van de toepassing is dit voor food of non-food als lijm, cacao en andere stoffen. De procesinstallaties worden uitgerust met een CIP en opgeleverd inclusief besturing. De componenten en leidingen passen we aan op het medium en het proces. Ook de lasmethode die we toepassen is procesafhankelijk. 

Lasser procesinstallatie (Medium)